Antena 3 CNN Actualitate Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"

Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"

Timpul trece iar nerăbdarea pensionarilor crește. Cu toate acestea, seniorii mai au puțin de așteptat până vor afla câți bani primesc în plus la pensie.

Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Sursa foto: Profimedia Images/Daniel Baciu Facebook
de Laura Dinu    |    10 Mai 2024   •   16:00

Un lucru pe care pensionarii trebuie să îl știe este faptul că, după recalculare, nicio pensie nu va scădea. 

”Pentru recalculare, există un articol clar în lege că atunci când, în urma recalculării unei pensii iese un punctaj mai mic, se păstrează cuantumul în plată.

Ce aș vrea eu să reținem de la apariția acestor norme, că noi, Guvernul Ciolacu, suntem extrem de determinați ca de la 1 septembrie seniorii noștri să primească pensiile conform legii”, a explicat Marius Budăi la Antena 3 CNN. 

Sporurile și veniturile cu caracter nepermanent vor fi luate în calcul

Iar din septembrie sporurile și veniturile cu caracter nepermanent vor fi luate în calcul la plata pensiei. 

"Există și o noutate în noua lege a pensiilor, faptul că acele venituri brute care includ și sporurile cu caracter nepermanent, și aici mă refer la al 13-lea salariu, la acordul global, la diferite prime și sporuri pe care le-au primit sporadic în activitate și nu au avut acel caracter permanent, lună de lună.

Aceste sporuri nu sunt în prezent luate în calcul, pentru că nu au această frecvență de caracter permanent, și noi intenționăm ca de la 1 septembrie să le luăm în calcul la calculul pensiilor, cu condiția ca asupra acestor sporuri să se fi datorat și să se fi achitat contribuții de asigurări sociale", declara și şeful Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP).

”Am stabilit noul formular al deciziei de pensionare”

De data aceasta, Daniel Baciu a vorbit, la un post de televiziune, despre ultimele modificări referitoare la noul formular al deciziilor de pensionare.

Șeful Casei de Pensii a explicat că a fost trimisă deja o decizie către Monitorul Oficial și urmează să fie respectat un grafic strict în ceea ce privește modificările din sistemul de pensii. 

„Prin ordin de președinte am stabilit noul formular al deciziei de pensionare, care respectă întocmai prevederile legii 360/2023. Urmează, probabil, zilele acestea să fie deja publicat în Monitorul Oficial.

Am trimis la Monitorul Oficial acest nou format al deciziilor de pensionare. Suntem în linie dreaptă, avem un grafic foarte strâns, de care ne ținem, știm exact ce avem de făcut, nu avem absolut nicio întârziere, astfel încât în septembrie beneficiarii noștri pensionari să își primească deja pensiile recalculate.

Nu pot să spun exact un termen fix când începem, undeva în vară. Este în funcție de cât de repede ne mobilizăm cu softul care recalculează aceste pensii. Vom trece imediat la tipărirea acestor decizii.

Până în luna septembrie. Ele trebuie emise, tipărite și expediate către pensionari”, a spus acesta la România TV.

Daniel Baciu a spus, cu câteva zile în urmă că procesul de evaluare este finalizat în proporție de 99,9%.

”Noi deja avem procesul de evaluare finalizat 99,9 la sută. 150 de mii de dosare mai avem din 1,4 milioane. Procesul de evaluare se va finaliza. Colegii fac softul, emitem taloanele”, spunea șeful CNPP.

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close